top of page
  • Staš Romih

Zakaj izbrati zatemnitvene zavese za hotele?

Hoteli so znani kot kraji za počitek, obnovo in sprostitev. To je tisto, za kar so namenjeni. Kaj pa se zgodi, ko hotel ne ponuja pravega vzdušja ali opreme, ki omogoča dober spanec? Dobijo negativno oceno. Zatemnitvene zavese so idealne za uporabo v hotelih, saj ponujajo številne prednosti, ki omogočajo ljudem, da se dobro naspijo.


Zatemnitvene zavese za hotele
Hotelske zavese Oniks

V tem vodniku bomo razložili, kaj so zatemnitvene zavese, kako delujejo, ter kako lahko hoteli koristijo z uporabo zatemnitvenih zaves v svojih sobah.


Kaj so Zatemnitvene Zavese?

Glavna naloga zatemnitvenih zaves je omejiti ali preprečiti količino svetlobe, ki lahko vstopi v sobo. Veliko zatemnitvenih zaves je izdelanih iz debelih materialov in se uporabljajo kot samostojne zatemnitvene zavese, ki samostojno ščitijo sobo pred svetlobnim onesnaževanjem. Lahko pa so tudi običajna tkanina za zavese, združena s posebno zatemnitveno podlogo, kar pomeni, da svetloba ne more prodirati skozi zavese, ko so zaprte.


Iz česa so Izdelane Zatemnitvene Zavese?

Zatemnitvene zavese delujejo po znanstvenem principu. Poglejmo si, kako to deluje.


Zatemnitvene zavese so običajno izdelane iz poliestra ali mešanic poliestra in bombaža. Tkanina je tesno prepletena, tako da ni prostora v tekstilu, skozi katerega bi svetloba lahko prodirala v prostor. Zatemnitvene zavese lahko izdelamo iz katere koli tkanine in jih kombiniramo z zatemnitveno podlogo. Lahko pa so opremljene tudi s tretmaji za zatemnitev, kot so akrilni zatemnitveni premazi, ki zagotavljajo popolno izključitev svetlobe.


Zatemnitvena podloga za zavese je drugačna od zatemnitvenih zaves brez podloge, saj mora podloga zadostovati, da naredi zgornjo plast tkanine popolnoma zatemnitveno. To pomeni, da je plast črne pene med dvema plastema bele pene na zadnji strani podloge. Črna plast je tam izključno zaradi zatemnitve, vendar ne vpliva na videz zgornje plasti tkanine, saj jo bele pene skrivajo pred pogledom.


Te podloge so vsestranske in imajo tudi vizualni učinek na zavese, ki jih podlagajo. Podloga dodaja malenkost več gostote lahkim sprednjim zavesam, kar vodi v izboljšan videz zaves.


Oba načina, zatemnitvene zavese s premazom na podlogi in zavese z zatemnitveno podlogo iz pene sta 100% zatemnitvi, imata lastnosti zaščite pred svetlobo in termo-izolativne lastnosti - popolni za hotele, ne da bi vplivali na zunanji pogled zavesnega stila.


Kakšne so Prednosti Zatemnitvenih Zaves za Hotelski Sektor?

Nadzor nad svetlobo

Kot glavna naloga zatemnitvenih zaves je nadzor nad svetlobo - ena od glavnih prednosti zatemnitvenih zaves za hotelski sektor. To pomeni, da si lahko gostje prilagajajo količino svetlobe, ki jo želijo dovoliti v sobo, za lastno udobje.


Popoln spanec

Vsak hotel želi ponuditi svojim gostom popoln spanec. To preprosto ne bo mogoče, če je vaša soba onesnažena s svetlobo, ki lahko prodira skozi zavese. Sleep Foundation trdi, da je svetloba 'najpomembnejši zunanji dejavnik, ki vpliva na spanje.' Morda se nam zdi, da lahko spimo z lučmi, vendar to lahko vpliva na našo proizvodnjo melatonina. Lahko tudi moti naš cirkadiadni ritem in tako moti naš spanec - kar nas pusti zaspane in utrujene zjutraj. Zato so zatemnitvene zavese zelo pomembne za hotele.


Zmanjšanje hrupne onesnaženosti

Hrupna onesnaženost pogosto vstopa v sobo iz zunanjosti, kadar okna niso ustrezno izolirana pred zvokom. Zatemnitvene zavese pogosto gredo z roko v roki z drugimi lastnostmi, vključno s zaščito pred hrupom.


Izolacija

25% toplote v sobi lahko pobegne skozi okna. Zatemnitvene zavese in zatemnitvene podloge so običajno dovolj debele, da imajo lastnosti termo-izolacije, poleg svojih zatemnitvenih učinkov. To pomeni, da je vsaka soba zaščitena pred zunanjimi vplivi, saj poletna vročina in zimska mraz ne moreta prodreti skozi zavese in vplivati na temperaturo hotelske sobe.


Stroškovno učinkovita

Kot je že omenjeno, zatemnitvene zavese lahko regulirajo temperaturo v hotelskih sobah in ščitijo pred vremenskimi vplivi. To omogoča prihranke pri ogrevanju in ogrevanju prostora za hotel.


Dobre ocene

Vsak hotel, ki ne ponudi dobrega počitka, je izpostavljen negativnim ocenam - ni dosegel svojega namena kot hotel. Zatemnitvene zavese dodajo dodatno raven udobja, tako da gostje svoj spanec lahko uživajo v miru, kar povečuje možnost dobrih ocen. To prinaša ponavljajoče se goste, pa tudi nove, ki so prišli po priporočilu.


Različni stili

Prednost zatemnitvenih zaves je, da so na voljo v širokem izboru stilov. Uporaba zatemnitvenih podlog pomeni, da se ne moramo omejiti na debele zatemnitvene zavese - lahko kombiniramo izbire, da se ujemajo s svojim lastnim slogom. Zasnovi zatemnitvenih zaves lahko ustrezajo kateremu koli notranjemu ali blagovnemu dizajnu za hotele. Priljubljena ideja je izbira zaves za hotele v barvi, ki se ujema z logotipom vašega hotela. To dodaja subtilen, a učinkovit učinek, ki je viden iz notranjosti ali zunanjosti vašega hotela.


Kakovostne Zatemnitvene Zavese za Hotele

Pri Oniks so zatemnitvene zavese skrbno oblikovane z mislijo na kakovost in funkcionalnost. Idealne so za hotele, saj smo upoštevali vsak zunanji element, ki lahko moti spanje in udobje.


Naše zatemnitvene zavese so na voljo FR negorljive (FR ONE), zelo odporne in enostavne za čiščenje, z visoko obstojnostjo na svetlobo, z akustično zaščito, z zaščito pred elektromagnetnimi valovi ali antibakterijskimi premazi in so skladu s trenutnimi mednarodnimi standardi (EU Evropa, M Francija, UNI Italija, BS UK, NFPA ZDA in IMO za navtične projekte), imao vse, kar potrebujete za opremljanje vašega hotela z zatemnitvenimi zavesami.


Imamo ogromen katalog tehničnega tekstila za pogodbene projekte. Našli boste ogromno različnih dizajnov, široko paleto barv in tkanin z najrazličnejšimi tehničnimi lastnostmi.


Bodite tako ustvarjalni, kot želite, saj je z digitalnim potiskom tkanin možen vsak videz. Karkoli arhitekti in oblikovalci ponudijo na mizo, da se prilega njihovemu ustvarjalnemu konceptu.


Če imate kakršna koli vprašanja o naših zatemnitvenih zavesah za hotele, nas preprosto kontaktirajte preko našega kontaktnega obrazca. Lahko nas tudi pokličete na 030 677 700. Vse naše zavese je mogoče izdelati v zatemnitvene zavese z dodatkom naših možnosti zatemnitve.


Vedno smo veseli, da vam pomagamo izbrati pravo izbiro za vaš hotel.

5 views0 comments
bottom of page