top of page
  • Staš Romih

Kako lahko naše zatemnitvene zavese zadržijo toploto in pomagajo pri teh visokih stroških ogrevanja?

Spoznajte različne vrste zaves, ki jih velja upoštevati in ki vam lahko pomagajo zmanjšati stroške za električno energijo in račune za energijo med zimskimi meseci. Ta članek se osredotoča na različne vrste zaves, ki izboljšajo izolacijo doma, vključno z zavesami z medvložkom* in zavesami za zatemnitev.

Zatemnitvne zavese za zmanjševanje stroškov ogrevanja
Zatemnitvene zavese Oniks

S prihodom hladnejših mesecev in rekordno

visokih cen ogrevanja ljudje iščejo različne načine, kako se ogreti, ne da bi pri tem izpraznili denarnico. Eno najboljših - in najbolj spregledanih - sredstev za ohranitev toplote v vašem domu je naložba v prave tkanine za vaše zavese. Nakup novih zaves ne pomaga le osvežiti notranje estetike vašega doma, ampak lahko tudi prihranite precejšnjo količino denarja pri računih za energijo. V tem članku bomo raziskali, kako naše tkanine ohranjajo toploto in pomagajo pri visokih stroških električne energije.


Prave zavese lahko vaš dom ohranjajo toplejšega dlje časa.

Obstaja veliko raziskav, ki preučujejo koristi varčevanja z energijo, ki jih nudijo zavese v domovih, in kažejo, da lahko prave zavese izboljšajo prihranke energije za 2,5%, kadar so zaprte ponoči. Da bi še bolj izkoristili prednosti svojih zaves, poskrbite, da jih zaprete pred mrakom, da bodo prihranki znašali 17%. Obstajajo tudi druge prednosti izbire pravih zaves za vaš dom, kot so:

  • Pomaga pri nadzoru vlažnosti in kondenzacije.

  • Zagotavlja senco v domu med toplejšimi meseci in s tem ohranja hlad v prostoru.

  • Boljše ohranja neželeno svetlobo zunaj in zmanjšuje bleščanje.

Izbira podloženih zaves - zavese z medvložkom*

Podložene zavese ne le izgledajo fantastično in vam omogočajo več priložnosti za vključitev dodatnega oblikovanja v vaš dom, ampak izboljšujejo tudi energetsko učinkovitost vašega doma. Z izbiro podloženih zaves dodate dodatno plast tkanine med zunanji zrak in vaš dom, kar pomaga zmanjšati izgubo toplote in ohranjati notranjost prijetno toplo. To je še posebej uporabno za prostore z prepihom ali za okna s samo eno slojno zasteklitvijo. Dodatna plast deluje kot pregrada proti prepihu in hladnemu zunanjemu zraku, zato boste resnično občutili koristi podloženih zaves v teh situacijah. Vredno je omeniti, da so podložene zavese precej težke v primerjavi s standardnimi zavesami, zato bi morda želeli vložiti v močno zavesno karniso ali vodilo za zavese, ki lahko obvladuje dodatno težo.

*Medvloga je kos blaga, ki je stisnjen med blago in zadnjo podlogo. Zavesi daje dodatno težo, da se lepše zavije, vendar ima druge namene, vključno z izolacijo, zmanjševanjem hrupa, zmanjšanjem prosojnosti in daje zavesi mehkejši videz in občutek.


Razmislite o zavesah za zatemnitev

Druga možnost zaves, ki jo velja upoštevati, so zatemnitvene zavese, ki izboljšajo energetsko učinkovitost vašega doma in odlično zadržujejo svetlobo. Pri izbiri zaves za zatemnitev lahko izbirate med različnimi barvami in odtenki, vključno z nevtralnimi odtenki in svetlejšimi barvami, pa tudi digitlano potiskanimi. Poleg tega zavesa za zatemnitev zagotavlja odlično izolacijo zaradi toplotnih lastnosti uporabljenih materialov. To pomaga zmanjšati izgubo toplote iz notranjosti vašega doma in zmanjša količino hladnega zraka, ki vstopi v prostor.

7 views0 comments
bottom of page